Bantuan ing milih peralatan

Diskusi pilihan hardware. Modem apa, telpon kanggo GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA / HSUPA, adaptor apa, kabel telpon ... etc.

moderator: Moderator

sampeyan kudu
Pangguna forum pamula
kiriman: 5
Pendaftaran: 2021-05-07, 04:14

Bantuan ing milih peralatan

Kirimpengarang: sampeyan kudu » 2023-03-17, 11:28

Witam. W maju kończy mi się umowa z play na internet. Obecnie posiadam ofertę netbox z routerem zte mf258k. Ogólnie z Internetu jestem dość zadowolony, chociaż wiem, że dałoby się z niego więcej wyciągnąć. Jako, że play nie posiada w ofercie nic nowego jeśli chodzi o sprzęt chciałbym kupić prywatnie router a z play wziąć samą umowę na internet 500gb bez urządzenia. Moja lokalizacja to 53.976328,17.766422. Z racji tego, że do BTS mam kilka kilometrow antena zewnętrzna jest raczej nieunikniona.

Moje obecne parametry sygnału zamieszczam poniżej:
https://ibb.co/3M5VD0W

Aktualnie download w godzinach szczytu oscyluje w granicach 20-30Mb/s.

Czy poleciłby mi ktoś jakiś router, ktory najlepiej sprawdzilby sie w mojej sytuacji? Jestem również w posiadaniu anteny panelowej cybertech, która pracowała kiedyś z routerem b525, może da się ją wykorzystać przy nowym sprzęcie? Z góry dzięki za wszelką pomoc. Jesli potrzebne będą dodatkowe dane, z chęcią uzupełnię.

sampeyan kudu
Pangguna forum pamula

Re: Bantu pilih hardware

Kirimpengarang: sampeyan kudu » 2023-03-17, 13:21

Zastanawiałem się nad b628-350+antena panelowa, którą posiadam lub inną? Co o tym sądzicie?

sampeyan kudu
Pangguna forum pamula

Re: Bantu pilih hardware

Kirimpengarang: sampeyan kudu » 2023-03-18, 10:58

Devi pisze:Zastanawiałem się nad b628-350+antena panelowa, którą posiadam lub inną? Co o tym sądzicie?

Poniżej zrzut z netmonster z miejsca zamontowania anteny od mf258k. Co zauwazylem to na telefonie wskakuje mi czasem "5G" ale raczej nie warto zawracac sobie tym glowe?
https://ibb.co/8s7shr0

Bali menyang "Apa sing kudu dipilih - peralatan kanggo Internet seluler"

Sapa sing online

Pangguna sing browsing forum iki: Saiki ora ana pangguna pangguna lan 7 tamu ing forum